Author Message
DavidKeith [Avatar]

Joined: Nov 14, 2013
Messages: 4
Offline
Hi,

I have an error handler for my IVR app in Experience Portal that seems to be ignoring my Transfer command. Code is as follows –

<error>
<prompt xml:lang="en-US">
<audio src="technicalProblem.wav">
The system is experiencing technical difficulties. Please try again later.
</audio>
</prompt>
<transfer name="blindTransfer" dest="sip:2105960@VM.MERHOSTING.local" type="blind" />
<prompt xml:lang="en-US">
<audio src="technicalProblem.wav">
The system is experiencing technical difficulties. Please try again later.
</audio>
</prompt>
<exit/>
</error>

The 2nd audio prompt I have added just for testing. When the app errors it plays the audio file twice but does not do the transfer.

Any suggestions on what could be the cause?

Best regards,
David
MarceloPariggi [Avatar]

Joined: Nov 15, 2013
Messages: 24
Offline
DavidKeith wrote:
...
The 2nd audio prompt I have added just for testing. When the app errors it plays the audio file twice but does not do the transfer.
...


That could be because you are getting an error in the vxml.

Anyway, I'm attaching a custom_vxml_error.xml, it's a copy of the original one, but adding custom audios (SysError) and transfers.
By the way, in this example the transfer code is placed in a separated vxml, but you can just replace that line.

Regards,
Filename custom_vxml_error.vxml [Disk] Download
Description custom
Filesize 19 Kbytes
Downloaded: 2330 time(s)

Filename original_vxml_error.vxml [Disk] Download
Description original
Filesize 18 Kbytes
Downloaded: 2309 time(s)

DavidKeith [Avatar]

Joined: Nov 14, 2013
Messages: 4
Offline
Thanks Marcelo, this is now working for me.

Out of curiosity, is there anywhere in Experience Portal that would show me the line that my vxml was failing on. Not just for the default error but in the main application as well? I have used previous vxml browsers that would highlight the exact vxml line that it identified syntax error on but I can’t see an equivalent in EP.
NeilGoldsmith
Joined: Nov 6, 2013
Messages: 902
Offline
If you set logging to finest for the voice browser on the VPMS and then look through your session slot logs on the MPP, it should indicate where and why in the VXML the error was thrown. It may not show the exact line, but will show what it was doing at the time it threw the error.
ZackariyaMoulana
Joined: Nov 13, 2013
Messages: 14
Offline
Hi MarceloPariggi,

I cant download the custom_vxml_error.vxml file. Can you re upload again?

Thanks a lot in advance.

Zackariya
MarceloPariggi [Avatar]

Joined: Nov 15, 2013
Messages: 24
Offline
Hi Zackariya Moulana,

I was able to download both files, either logged in or out.

Regards,
Marcelo.
ZackariyaMoulana
Joined: Nov 13, 2013
Messages: 14
Offline
Thanks Marcelo...Able to download it now...
Anonymous

HI!

I've been trying to achieve the same thing to no success. In Voice Portal 5 it works like a charm, but we recently upgraded a customer's VP to Experience Portal 6 and the same code is no longer working.
The transfer part is what is failing. This is the code snippet I'm using. We're using h.323 to transfer, instead of sip.

The audio plays out, but the call ends. It isn't transfered at all.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<vxml version="2.1" xmlns="http://www.w3.org/2001/vxml" xml:lang="en-US" >
error>
<prompt xml:lang="en-US">
<audio src="technicalProblem.wav">
The system is experiencing technical difficulties. Please try again later.
</audio>
</prompt>
<transfer name="blindTransfer" dest="tel:8021" type="blind" />
<exit/>
</error>
</vxml>
Go to:   
Mobile view